top of page

Tips voor de eerste yogales

Bijgewerkt op: 17 aug. 2023

Twijfel je, of heb je ervoor gekozen om een yogales te gaan volgen? Leuk! Misschien heb je een aantal vragen als het gaat om je eerste les. Ik wil je hier graag antwoorden op geven.Doordat we een kleinere studio hebben, zorgt dit ervoor dat er meer ruimte is voor persoonlijke aandacht. Deze studio is te vinden via de achtertuin, er zijn bordjes te vinden waardoor het duidelijk is waar je langs kan lopen, door het tuinhekje en dan rechts.

In de studio vind je al het materiaal wat je nodig hebt voor een les die er wordt gegeven, denk hierbij aan; een yogamat, meditatiekussen, bolster, een blok en deken. Deze materialen mag je gebruiken, in de studio is een sprayfles te vinden waarmee je aan het einde van de les je matje mee kan schoonmaken. Als je zelf een favoriete yogamat of kussen hebt, mag je deze altijd meenemen!


Er is geen kleedkamer beschikbaar dus het fijnste is om je ‘yogakleren’ alvast aan te hebben, je schoenen mag je bij binnenkomst uitdoen. Voor de lessen is het fijn om comfortabele (sport)kleding te dragen. Het is fijn om onbeperkt te kunnen bewegen in je kleding, waardoor je niet aandacht hoeft te besteden aan je kleding. De actieve yogalessen doen we op blote voeten, of als je deze hebt yogasokken, dit doen we voor de grip. Het is fijn om laagjes aan te trekken of mee te nemen, denk hierbij aan een vest/trui en warme sokken. We eindigen de les met een eindontspanning (savasana) waarbij het fijn is om wat extra kleding aan te trekken.


We willen graag nog een aantal praktische dingen met je delen. De auto mag geparkeerd worden op de oprit, als er geen plek meer is, kan dit in bij OBS de Jint op ongeveer 5 min loopafstand. Voor de eerste keer is het goed om ongeveer 10 minuten van te voren aanwezig te zijn, voor de opvolgende keren is minimaal 5 minuten van te voren voldoende. De deur gaat echt op slot op het tijdstip van de yogales! Als het in de zomer lekker warm en droog is, doen we de lessen buiten in de achtertuin.

469 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page