top of page

Zwangerschapsyoga: Yoga & Zwanger

Bijgewerkt op: 7 mrt. 2023

Allereerst, gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat bijzonder dat er een wonder in je buik mag groeien. Je wilt jezelf en je ongeboren kind natuurlijk alles kunnen geven, ik zou je hier graag door middel van zwangerschapsyoga bij willen helpen.
Zwangerschapsyoga is niks anders dan een vorm van yoga die helemaal is ingericht op jouw zwangere lichaam. Door je zwangerschap heen zijn bepaalde houdingen niet meer geschikt, of hebben aanpassing nodig. Denk hierbij aan diepe twists, het gebruiken van al je buikspieren en op je buik liggen. Zwangerschapsyoga is in het algemeen een zachte vorm van yoga die geschikt is voor jou en je kind, het is een moment van verbinding met je kind in je buik.


Daarnaast leggen we de focus op het versterken van je lichaam in de gebieden wat noodzakelijk is voor je zwangerschap en de bevalling. Op deze manier kan je je sterk en vitaal voelen en ervaar je meer vertrouwen in jezelf en je lichaam om onder andere de bevalling in te gaan. Door middel van ademhalingsoefeningen ervaar je algehele ontspanning en verbinding met het goud in je buik. Ook zijn dit oefeningen die je meeneemt naar je bevalling, het kan een manier zijn om je weeën op te vangen. Op deze wijze kan je je zwangerschap met meer zelfvertrouwen en rust doorlopen, je leert je grenzen kennen en weet hoe je spanning en gedachten los kan laten.


Je bent natuurlijk altijd welkom in de les zwangerschapsyoga, echter beginnen de meeste 'moeders to be' rond de 15e week van de zwangerschap. Je bevindt je dan in je tweede trimester, waardoor je al iets meer kennis hebt van het verloop van je zwangerschap en het meestal aan de buitenwereld bekend is gemaakt. Weet ook dat het nooit te laat is om te beginnen met zwangerschapsyoga, voel je welkom in elk trimester van je zwangerschap!


Wat kan je verwachten?

Als je bij Yoga met Sanne zwangerschapsyoga komt volgen kan je verwachten dat ik jou als prioriteit stel. Tijdens de lessen zal ik samen met jou de ademhalingsoefeningen en yogahoudingen uitvoeren, hierin geef ik alle begeleiding die je nodig hebt. Door de kleinere groepen in de studio heb ik dan ook de tijd en ruimte om alle aandacht te hebben voor je houding. Naast de yogahoudingen en ademhalingsoefeningen zal ik ook ruimte maken voor het overdragen van informatie over de zwangerschap en bevalling. Met mijn achtergrond als HBO Verpleegkundige, zal ik dan ook mijn best doen om jou van de informatie te voorzien die jij en je baby nodig hebben.


Tot slot wil ik je vertellen dat iedereen welkom is, het maakt niet uit in welk trimester je zit en het is niet relevant of je ooit yoga hebt beoefend. De les is laagdrempelig en is niet gericht op prestatie, het is belangrijk dat je luistert naar je lichaam en de signalen die het je geeft. Ik nodig jou en het goud in je buik graag uit, zie ik je snel?


Namasté,


Sanne Oomen37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page