top of page

Edelstenen reinigen en opladen

Bijgewerkt op: 7 mrt. 2023

‘Sorry, I can’t. It’s a full moon and I must release what’s no longer serving me, cast some spells, and chill with my crystals for a while.’
Het is volle maan! Een maanfase die veel met zich meebrengt, maar daarover later meer in een nieuwe blogpost. Het is ook het perfecte moment om al je edelstenen te verzamelen om ze op te laden en te reinigen. De positieve energie die je edelsteen met zich meedraagt moet aangevuld worden en de negatieve energie die de steen heeft verzameld moet ontladen worden. Hoe vaak je dit moet doen, is van veel dingen afhankelijk. Denk hierbij aan de hoeveelheid dat je de edelstenen draagt en waarvoor je hem gebruikt. Soms ontstaat er een doffe kleur op de steen of zijn er krassen of scheuren zichtbaar, it’s time for a cleanse!


Er zijn verschillende manieren om edelstenen te reinigen of ontladen, het is ook verschillend welk type steen je hebt, goed om dit even op te zoeken als je al je stenen hebt verzameld! Ik zal verschillende meest gebruikte reinigingsmethoden weergeven en weet dat het plaatsen van een intentie key is om de stenen optimaal te reinigen!


  • Minimaal vijf minuten onder stromend water houden (sommige stenen worden aangetast door water, google is je vriend!)

  • Je steen onderdompelen in de aarde, een hele zachte en geschikte methode voor elke steen, watch your pets here

  • Het branden van salie of wierook

  • Door de steen amethist, worden andere stenen gereinigd


Om de positieve energie van de steen weer optimaal te laten werken moet deze aangevuld worden, hierdoor wordt de werking van je mooie edelstenen vergroot.


  • Maanlicht, minimaal 1 nacht, dit kan gewoon achter glas. Volle maanlicht is het meest geschikt hiervoor, tonight is the night!

  • Zonlicht, sommige stenen verliezen hierdoor hun kleur door fel zonlicht. Zonsop-en ondergang is het meest geschikt. Check wel even welke stenen je beter niet in het zonlicht kan leggen, denk hierbij aan rozenkwarts en amethist.

  • Het gebruiken van bergkristal voor 24 uur kan een opladend effect hebben op je edelstenen.


Wanneer jij je stenen hebt gereinigd is vannacht het moment om je stenen in het volle maanlicht te plaatsen en kan je weer optimaal genieten van de werking van deze bijzondere stenen. Gun het jezelf!


Namasté,


Sanne45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page