top of page
Wim Hof Stiens .jpg

WIM HOF METHODE

Voelen is begrijpen

Wim hof instructeur Steven de Leeuw geeft wekelijks ademlessen in de studio. Tijdens deze lessen wordt ook aandacht besteed aan ademhalingstechnieken zoals de bekende Wim Hof methode. Door het leren beheersen en werken met je ademhaling kun je niet alleen beter ontspannen maar ook stress verminderen. 

Wim Hof friesland_edited.jpg

Vroeger had ik vaak weinig energie en kon ik rond een uur of 7 in de avond alweer in slaap vallen. Daarnaast miste ik motivatie, doorzettingsvermogen en had ik moeite met het houden van focus. Dan denk je: maar je bent nog maar 25? Maar zo voelde ik mij zeker niet qua energie.

 

Maar soms komen er verrassende dingen op je pad waarvan je nooit had gedacht dat je ze zou gaan doen. En dat is bij mij gebeurd.

 

Na jarenlang te hebben geprobeerd om altijd maar door te gaan en mijn emoties aan de kant te schuiven, kwam ik in aanraking met de Wim Hof Methode. Deze methode sprak mij zo aan dat ik inmiddels een gecertificeerde Wim Hof Instructeur ben!

 

Ik was dan vroeger ook wel vaak op het ijs te vinden, maar het idee om erin te liggen en er echt van te genieten leek mij ondenkbaar. Echter, door aanraking te komen met de Wim Hof Methode, heb ik ontdekt dat ik er juist enorm van kan genieten en er veel voldoening en energie uithaal.

 

Mijn missie:

Ik ben dankbaar dat ik nu de mogelijkheid heb om anderen te begeleiden in het ontdekken van hun innerlijke kracht en het vinden van balans in hun leven. Het is mijn passie geworden om mensen te helpen bij het herstellen van hun energie, het vergroten van hun motivatie en focus, en het bereiken van een gezonde levensstijl.

 

Ik geloof dat iedereen de kracht heeft om positieve veranderingen in zijn leven aan te brengen, en ik sta klaar om anderen te helpen op hun reis naar een betere versie van zichzelf en opzoek naar wijsheid!

Steven de Leeuw

WAT IS DE WIM HOF METHODE?

De Wim Hof Methode is een wetenschappelijk onderbouwde methode gericht om je algehele gezondheid te verbeteren. Bij deze methode, ontwikkeld door de gelijknamige 'Iceman' Wim Hof, draait het allemaal om drie belangrijke onderdelen: ademhalingstechnieken, koude training en mindset/focus. Door deze elementen te combineren, kun je opmerkelijke invloed uitoefenen op je eigen immuunsysteem en je algehele welzijn.

 

De voordelen van de Wim Hof Methode

De Wim Hof Methode kan, door regelmatige beoefening, je verschillende gezondheidsvoordelen geven die je leven op positieve wijze kunnen veranderen. Denk hierbij aan het volgende:

 

1. Het versterken van je immuunsysteem: De ademhalingstechnieken en koude training, kunnen je je immuunsysteem aanzienlijk versterken. Het is dan ook wetenschappelijk aangetoond dat deze methode invloed heeft op ons autonome zenuwstelsel en de immuunrespons van ons lichaam; oftewel je weerstand wordt versterkt!

 

2. Verhoogde energie en vitaliteit: Door bewust aan de slag te gaan met onze adem, kan dit leiden tot een verhoogde zuurstofopname en een verbeterde bloedcirculatie. Kortom, een boost in je energieniveaus! 

 

3. Stressvermindering: Door je ademhaling en koude tolerantie te trainen, kun je je lichaam conditioneren om stressbestendiger te worden. Geloof het of niet, de kou is je vriend!

 

4. Verbeterde fysieke prestaties: Koude training is een belangrijk onderdeel van de Wim Hof Methode. Door jezelf bloot te stellen aan deze koude prikkels, zoals koude douches of ijsbaden, kan je je dagelijkse energieniveaus verhogen.

 

5. Persoonlijke groei en mentale veerkracht: De Wim Hof Methode is niet alleen gericht op de fysieke voordelen, maar ook op onze mindset en focus. Zonder hier aandacht aan te besteden, is het nemen van een ijsbad of een koude douche elke keer een stressvolle ervaring. Door bewust je gedachten te sturen en je focus te vergroten, kun je deze obstakels overwinnen. Minder stress, is meer genieten!

B779744B-284C-4CE2-8D03-16479C02BEB9.jpeg

ADEMHALING

De eerste pijler is gericht op ademen. Tijdens het ademen middels de Wim Hof Methode, zijn we meer gericht op het veranderen van de ademhaling van oppervlakkig en snel naar een meer diepere en langzamere ademhaling. Door een specifieke ademhalingstechniek wordt het lichaam voorzien van meer zuurstof, wat kan leiden tot een verbeterde werking van het immuunsysteem, een verlaagd stressniveau en een betere mentale gezondheid.
325249E0-4555-4B54-A722-E268379C85AC.jpeg

KOUDE THERAPIE

De tweede pijler is blootstelling aan kou; een belangrijk onderdeel van de Wim Hof Methode. Door het lichaam bloot te stellen aan koude temperaturen, zoals tijdens koud douchen of een ijsbad, kan dit leiden tot een versterking van het immuunsysteem en een verbeterde bloedsomloop.
ED88105E-802E-4380-A00E-7F17AC9B4B08.jpeg

MINDSET & FOCUS

De derde pijler is gericht op het ontwikkelen van een sterke mindset en focus. Dit is de basis van de andere twee pijlers. Door middel van meditatie en mindfulness-oefeningen, kunnen dit helpen om de mentale gezondheid te versterken en beter te concentreren. Al met al kan dit handvaten geven om beter om te gaan met stress en spanning, om zo een meer gebalanceerd en gelukkig leven leiden.

WIM HOF FUNDAMENTALS

Ontdek zelf de kracht van de Wim Hof Methode door deel te nemen aan een Wim Hof Fundamentals Workshop. Tijdens deze workshop krijg je de kans om de methode in de praktijk te brengen onder begeleiding van een gecertificeerde Wim Hof Methode instructeur. Leer de ademhalingstechnieken, ervaar de effecten van koude training en krijg waardevolle inzichten in het versterken van je mindset en hoe je deze methode kan integreren in je dagelijkse ritme.

 

De Wim Hof Fundamentals Workshop biedt een persoonlijke en interactieve ervaring waarin je de Wim Hof Methode zelf kunt ervaren. Het is een unieke gelegenheid om jezelf te ontdekken, je grenzen te verleggen en te groeien, zowel fysiek als mentaal!

 

Deze workshop is geschikt voor jong en oud, en vereist geen enkele eerdere ervaring. Wel is het van belang dat je natuurlijk in goede gezonde verkeert. Ben je erg verkouden of heb je griep? Laat je lichaam dan zelf herstellen, en doe later een keer mee. 

 

Uit voorzorg raden we het af om deel te nemen als je zwanger bent of epilepsie hebt. Raadpleeg bij hart- en vaatziekten of andere ernstige medische aandoeningen altijd eerst een arts, voordat je aan de Wim Hof Methode begint.

 

Wim hof stiens.jpeg
bottom of page